Wykorzystanie bułki tartej w kuchni

Wykorzystanie bułki tartej w kuchni

Sama w sobie nie jest jeszcze produktem szkodliwym i niezdrowym. To tylko skruszone pieczywo, wyschnięte i zapakowane do małych woreczków. Warto go spożywać i dodawać do potraw, dodaje im bowiem chrupkości i wprawia w odpowiednią konsystencję. Jednak nie można zapomnieć, że najpopularniejszy sposób, w jaki ją podajemy, jest makabryczny dla organizmu i dostarcza ogromnej ilości tłuszczu.

Najczęściej bowiem służy ona jako panierka, a następnie jest pieczona w tłuszczu. Warto zastanowić się nad zmianą tego niezdrowego nawyku żywieniowego, bo może prowadzić do bardzo niekorzystnych efektów. Jeśli więc nie potrafisz powstrzymać się od panierowania mięsa, ryb i innych dań, to zamiast bułki tartej, która wchłania tłuszcz, użyj zdrowszych zamienników – płatków owsianych, otręb czy pestek dyni. Dietetycy radzą, aby tak przygotowane mięso piec lub grillować, a nie smażyć. Dzięki temu Twoje potrawy będą o wiele zdrowsze i lżejsze, w dodatku taki sposób jedzenia pomoże Ci szybko schudnąć.

Remont domu w Warszawie – komu zlecić usługi budowlane?

Posiadając własne mieszkanie lub dom, chcemy czuć się w nim jak najlepiej. Stworzenie wymarzonego projektu przed remontem to połowa sukcesu…

Czym są roboty ziemne i kiedy się je wykonuje? Roboty ziemne Kwidzyn

Od robót ziemnych zaczyna się niemal każda inwestycja. Mogą to być podstawowe lub pomocnicze prace budowlane. Bez nich dalsza część…

Standardowe czynniki selekcji odpowiedniej pompy do oleju napędowego

Szybkość przepływu palowa w pompie odnosi się do szybkości jego wydawania i jest zwykle mierzona w litrach na minutę. Natężenie…